X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Belarusul va transmite Moldovei un lot de tehnică agricolă

10 apr. 2018,, 09:12   Externe
3018 1

Belarusul a oferit Moldovei, cu titlu gratuit, tractoare și tehnică agricolă.

Astfel, ieri, 9 aprilie, președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a semnat o dispoziție privind acordarea asistenței Republicii Moldova.

În document se stipulează că Minskul va transmite Chișinăului cinci tractoare MTZ-82 și două mașini comunale pe șasiul automobilului MAZ, notează Noi.md.

Tehnica va fi livrată Moldovei în viitorul apropiat. „Această hotărîre are ca obiectiv consolidarea cooperării belaruso-moldovenești și dezvoltarea ulterioară a relațiilor dintre cele două țări în spiritul tradițiilor de prietenie și ajutor reciproc”, scrie în comunicatul Serviciului de presă al președintelui Lukașenko.

Datorită acestui fapt, Belarusul mizează să obțină comenzi pentru uzinele sale constructoare de mașini. În curînd, Alexandr Lukașenko va verifica personal cum tractoarele belaruse vor funcționa pe pămîntul moldovenesc.


Președintele Republicii Belarus a comunicat că în cadrul viitoarei vizite în Moldova va ara personal un ogor împreună cu Igor Dodon. În anul trecut Lukașenko a anunțat disponibilitatea Republicii Belarus „de a face totul pentru Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?