X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Cînd ar putea fi reluată circulația transportului interurban

1 mai. 2020,, 15:08   Societate
4650 0

Transportul interurban ar putea circula în regim obişnuit abia după 10 mai. Chiar dacă autorităţile au renunţat la unele restricţii, iar bugetarii revin la muncă din 4 mai, transportatorii nu se grăbesc să repună în circulaţie toate microbuzele.

În prezent, din cauza pandemiei, 90 la sută dintre şoferi îşi ţin unităţile de transport în garaje, transmite publika.md.

Președintele Asociației Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, susţine că unul dintre motive este fluxul redus de pasageri.

De săptămîna viitoare, transportatorii îşi vor relua treptat activitatea, după ce vor calcula cît de rentabil este să revină pe rute. Oleg Alexa ne-a declarat că veniturile ratate se ridică, lunar, la peste 40 milioane de lei.

"Va fi treptat, probabil, cîte o cursă din sate, cîteva curse din centrele raionale la Chişinău, iar în mare măsură aceasta depinde de statistica pe care o să o vedem pînă la 10 mai, iar în al doilea rînd, vom vedea în ce măsură populaţia va ieşi ca pasagerii noştri", a spus președintele Asociației Transportatorilor Auto, Oleg Alexa.


Alexa mai spune că măsurile sporite de igienă, precum şi limitarea numărului de pasageri, îi determină pe unii şoferi să nu revină curînd la muncă.

"Dacă interdicţiile impuse de autorităţi vor rămîne în vigoare atunci fie vom fi nevoiţi să suplinim numărul rutelor, însă să fim cumva compensați, deşi nu cred.. sau restricţiile vor trebui anulate, dar asta depinde de statistica contaminărilor", a spus președintele Asociației Transportatorilor Auto, Oleg Alexa.

Doar 150 de şoferi de curse interurbane, din cei peste 3 mii au activat de la începutul stării de urgenţă. Potrivit directorului Întreprinderii "Gările Auto Moderne", cele mai multe rute care nu şi-au sistat activitatea, în pofida pandemiei, sînt din zona de nord a ţării, precum: Briceni, Floreşti, Şoldăneşti şi Criva. Totodată, Ministerul Economiei spune că nu discută cu transportatorii despre anularea unor restricţii de circulaţie şi că normele adoptate de Guvern rămîn în vigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав