X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Cinci tineri vor desfășura stagii plătite la Parlament

1 noi. 2023,, 19:15   Societate
2165 1

Cinci tineri vor fi stagiari la Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul Programului de stagii plătite în sectorul public.

Stagiul va avea loc în perioada noiembrie 2023 – martie 2024.

Stagiarii au fost selectați în bază de concurs, iar astăzi și-au început activitatea în cadrul Secretariatului instituției legislative. Ei vor activa în cinci direcții: Direcția generală documentare parlamentară, Direcția generală juridică, Direcția relații interparlamentare, Direcția petiții și audiențe și Direcția comunicare și relații publice.

În cadrul evenimentului de lansare, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, alături de mentori și șefi de direcție, a salutat stagiarii și a menționat că, în acest an, în premieră, este organizat un program de stagii plătite în sectorul public. „Legislativul încurajează implicarea tinerilor în serviciul public, iar acest program reprezintă o bună oportunitate de a obține experiență într-o funcție publică. Domeniile în care urmează să activați sînt foarte interesante. Noi sîntem deschiși spre conlucrare și vă îndemnăm să vă implicați, să vă manifestați interesul de a cunoaște mai multe despre specificul activităților din cadrul instituției parlamentare”, a menționat Secretarul general al Parlamentului.

În perioada de stagiu, cei 5 tineri vor fi inițiați în activitatea Secretariatului Parlamentului și vor fi implicați în realizarea activităților direcției, conform specializării, fiind ghidați de către un mentor. Pe durata stagiului, tinerii vor beneficia de o bursă lunară în valoare de 3000 de lei.


0
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?