X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Cetățenii R.Moldova sînt așteptați astăzi la Adunarea Națională „Moldova Europeană”

21 mai. 2023,, 09:14   Societate
2992 0

Adunarea Națională „Moldova Europeană” întrunește astăzi cetățenii RM care își doresc un viitor democratic și european

Astăzi, 21 mai, în centrul capitalei se va desfășura Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Evenimentul va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și în 33 de orașe din Europa unde se vor întruni reprezentanții diasporei din RM, notează jurnal.

Evenimentul este organizată de Guvernul Republicii Moldova. La Adunarea Națională vor participa cetățenii care își doresc un viitor democratic și care susțin calea de integrare europeană a Republicii Moldova.

Conform programului, Adunarea Națională va începe la ora 11.00, cu intonarea Imnului Republicii Moldova, interpretat de soprana de operă Valentina Naforniță și intonarea Imnului Uniunii Europene, de către Moldova Youth Orchestra și corul „Moldova”.

Ulterior va susține un discurs președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și invitatul special, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.


Evenimentul va continua cu interpretarea „Odei Europei” de compozitorul Eugen Doga și cu mai multe mesaje ale unor personalități din diverse domenii adresate cetățenilor. La finalul Adunării va fi adoptată rezoluția „Moldova Europeană”.

Evenimentul va continua cu un program artistic susținut de Vali Boghean Band, Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”.

s

2
0
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?