Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Cetățenii R. Moldova, invitați să participe la Noaptea Europeană a Muzeelor

15 mai. 18:30   Societate
3185 0

Primăria Municipiului Chișinău informează că Muzeul de Istorie a Orașului (Turnul de Apă) își va deschide larg ușile pe data de 18 mai 2024, pentru a sărbători Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, printr-un program cultural-artistic variat.

Activitățile tematice vor debuta la ora 12:00, în Sala Panoramică, unde va avea loc decernarea premiilor și lansarea expoziției în cadrul Concursului „Arta și mitopoetica orașului”, ediția a V-ea. Va urma un „Dialog muzical la înălțime” cu prestația Tatianei Beșliu, a Surorilor Pelin și a Eugeniei Arseni. Elevii talentați ai școlilor de muzică „Eugen Doga”, „Maria Bieșu” și „Valeriu Poleakov” vor încînta audiența cu interpretări din repertoriul clasic. Totodată, în Scuarul instituției sînt prevăzute o serie de activități pentru vizitatori, de la tîrguri de artă eco, la ședințe foto și ateliere de creație pentru cei mici. Este de remarcat prezența copiilor refugiați din Ucraina, care vor participa la un Plein Air, sub îndrumarea artistului plastic Veaceslav Ignatenco", anunță Primăria.

Seara va culmina cu un concert grandios cu participarea Ansamblului de Acordeoniști „Black Orchestra”, Jazz Ambassadors Project și Geta Burlacu în cadrul proiectului UNPREDICTABLE, alături de invitații săi.

Pe tot parcursul serii, Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău va găzdui o proiecție digitală impresionantă intitulată „Turnul de apă - călătorie în timp”, realizată cu suportul USAID Moldova, Ambasada Suediei la Chișinău și Marea Britanie.

2
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?