X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Cetățenii moldoveni vor putea obține mai ușor pașaportul rusesc

15 mar. 2023,, 11:15   Societate
7277 0

Pentru cetățenii Republicii Moldova și a altor țări CSI, va fi restabilită posibilitatea acordării simplificate a cetățeniei ruse.

Potrivit RIA Novosti, în special, modificarea Legii "cu privire la cetățenie" propune restabilirea dreptului cetățenilor din Belarus, Kazahstan, Moldova și Ucraina care locuiesc în Rusia de a obține pașaportul rusesc în regim simplificat. În versiunea proiectului de lege, care a fost adoptat în prima lectură, un astfel de drept este prevăzut printr-un decret prezidențial.

Cu toate acestea, primul vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, Konstantin Zatulin, a introdus un amendament în care spune că nu este nevoie de așteptat decretul, deoarece legea actuală oferă deja un astfel de drept. Zatulin propune, de asemenea, reducerea duratei de ședere pentru posibilitatea obținerii cetățeniei în regim simplificat de la trei ani la un an.

În plus, se prevede o reducere a numărului de cerințe pentru mai mult de 20 de categorii de persoane la depunerea cererii pentru obținerea cetățeniei ruse, precum și extinderea competențelor președintelui pentru a determina categoria de persoane care au dreptul la bîndirea simplificată a cetățeniei Federației Ruse.

51
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?