Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Ceremonie festivă de Ziua Salvatorului

5 apr. 16:45   Societate
8511 0

În incinta sediului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a avut loc un eveniment dedicat marcării Zilei Salavatorului. La ceremonie, a fost prezentă și Maia Sandu, notează Noi.md.

Ceremonia a început cu serviciul divin consacrat colaboratorilor-eroi căzuți la datorie și a continuat cu o măsură solemnă de menționare a efectivului IGSU.

În mesajul său de felicitare, președinta Maia Sandu, prezentă la eveniment, a mulțumit efectivul IGSU pentru toate misiunile naționale și internaționale realizate de salvatori și pompieri, pentru viețile omenești care au fost salvate, dar și pentru eforturile și sacrificiile făcute zi de zi.

La rîndul său, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a urat putere și mult succes ofițerilor și subofițerilor în realizarea sarcinii de a oferi o viață mai bună și mai protejată cetățenilor.


Șeful Inspectoratului, colonel Alexandru Oprea a felicitat toți angajații și veteranii IGSU cu ocazia sărbătorii profesionale și le-a mulțumit pentru devotament și implicare.

În cadrul ceremoniei, șefa statului a înmînat salvatorilor și pompierilor Distincții de Stat Ordinul „Credință Patriei” clasa I și II, dar și Distincția de Stat Medalia „Meritul Civic”.

De asemenea, în semn de recunoștință și apreciere, oficialii au menționat efectivul Inspectoratului cu Diplome ale Parlamentului Republicii Moldova, grade speciale, Distincții ale Ministerului Afacerilor Interne și IGSU.

În 2024 „Ziua Salvatorului” este marcată pentru al 17-lea an consecutiv.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?