X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Centrul Național Anticorupție a scos la concurs șapte funcții vacante

29 aug. 2022,, 13:02   Societate
2540 0

Centrul Național Anticorupție (CNA) a scos la concurs șapte funcții vacante. Astfel, instituția este în căutarea analiștilor, ofițerilor de investigație și de urmărire penală pentru ARBI și subdiviziunea teritotială ”Sud”.

Persoanele integre, perseverente, cu studii în domeniile de competență ale CNA, pot aplica pentru următoarele funcții vacante:

1. ofiţer superior de investigaţii, în cadrul Direcţiei generale combaterea corupţiei https://cutt.ly/jX8ha2u

2. ofiţer superior de urmărire penală al Direcţiei investigaţii financiare, în cadrul ARBI https://cutt.ly/nX8hn6s

3. inspector principal al Direcţiei analiză strategică în cadrul Direcţiei analitică https://cutt.ly/YX8hYFC


4. ofiţer superior de urmărire penală, în cadrul Direcţiei generale teritoriale "Sud" https://cutt.ly/rX8h1kC

5. inspector, în cadrul Direcţiei generale asigurare operativă https://cutt.ly/jX8h7zD

6. ofiţer de investigaţii, în cadrul Direcţiei generale teritoriale "Sud" https://cutt.ly/JX8jtZX

7. inspector principal, în cadrul Direcției logistică şi administrare https://cutt.ly/eX8jgK6

De menționat că procedura de angajare la CNA conține mai multe etape, iar candidații sînt supuși unor evaluări intelectuale, medicale, psihologice, precm și unor controale speciale. Fiecare etapă a verificării poate deveni eliminatorie, în cazul în care candidatul nu întrunește condițiile de angajare. Astfel, întreaga procedură de angajare poate fi împărțită în două părți care includ:

Etapa 1 - anunțul cu privire la concurs; selectarea și examinarea dosarelor; proba scrisă (punctajul maxim – 7) și interviul (punctajul maxim -7). Ultima probă din etapa 1 poate fi eliminatorie, dacă persoana a picat interviul. Prin urmare, prima parte se încheie cu desemnarea persoanelor care au promovat probele preliminare. Această însă nu este etapa definitivă a procesului de angajare în cadrul Centrului Național Anticorupție, cea de-a doua fiind una dintre cele mai importante și implică atît subdiviziuni ale CNA, cît și ale Serviciului de Informații și Securitate.

Etapa 2 - începe, după ce candidatul semnează un Acord de verificare, pe proprie răspundere. În cadrul acestei părți, persoana este supusă mai multor controale speciale, în care se verifică vulnerabilitățile, riscurile de corupție și incompatibilitățile cu funcțiile și interesele instituției. În cadrul controlului special, candidatul este testat la detectorul comportamentului simulat care de asemenea, cumulat cu alte probe, poate fi o etapă eliminatorie. Printre ultimele proceduri se numără comisia medico-militară și testul psihologic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?