Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Cel de-al doilea suspect în cazul omorului de la Costești, plasat în arest preventiv

10 ian. 2020,, 16:20   Societate
3057 0

Minorul în vîrstă de 16 ani implicat în omorul tînărului de la Costești, Ialoveni, a fost plasat astăzi în arest preventiv, informează Noi.md.

Totodată, Procuratura Generală informează că în cazul primului suspect, arestat anterior, a fost recalificată învinuirea de către procurori.

Astfel, urmare a decesului victimei, procurorii îl învinuiesc pe tînăr de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a provocat decesul victimei, precum și de huliganism agravat. Pentru prima infracțiune, dacă-i va fi dovedită vinovăția în fața judecătorilor, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen între 12 și 15 ani, iar pentru a doua – între 3 și 7 ani.

În cazul minorului de 16 ani care este implicat în infracțiune, acesta a avut calitatea de bănuit, pînă la înaintea învinuirii lui de către procurorii. În acest sens, procurorii au efectuat în ziua de vineri acțiuni de urmărire penală, i-au înaintat învinuirea, iar la prezentarea minorului în fața judecătorului de instrucție – la solicitarea procurorilor – a fost dispusă aplicarea arestului preventiv pentru un termen de 30 de zile.

Procurorii îl învinuiesc pe minor de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a dus la decesul victimei – faptă pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 12 la 15 ani; precum și de huliganism comis de două persoane, care se pedepsește cu amendă între 37.500 lei și 67.500 lei sau închisoare de pînă la 5 ani.


La această etapă, din fișa medicală a victimei este cunoscut faptul că decesul a survenit contuziei cerebrale grave. Suplimentar, a fost numită o expertiză medico-legală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?