Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

CEC a Ucrainei, interesată de experiența Republicii Moldova

7 dec. 2023,, 16:15   Societate
2237 0

O delegație a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Ucrainei, condusă de Președintele Oleh Didenko, se află într-o vizită de studiu în Republica Moldova.

Scopul vizitei este de a studia și de a prelua bunele practici în materie de organizare și desfășurare a alegerilor pentru cetățenii cu drept de vot aflați în ziua scrutinului în afara hotarelor țării, notează Noi.md.

Președintele CEC a Ucrainei, Oleh Didenko, a spus că țara sa și Moldova, în pofida numeroaselor provocări, au același scop - să continue, să dezvolte și să consolideze procesele democratic

În cadrul discuțiilor, a fost prezentată experiența CEC a Republicii Moldova privind activitatea în cadrul organizării scrutinelor peste hotare, inclusiv evoluțiile și provocările cu care se confruntă autoritatea electorală în acest proces.

La final, părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere, prin care se angajează să crească capacitatea instituțională a autorităților electorale, să dezvolte și să implementeze tehnologii inovatoare în domeniul electoral și să asigura securitatea cibernetică, să perfecționeze legislația electorală, să colaboreze la organizarea alegerilor în afara țării.


3
2
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?