Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

De ce și-a anulat Zelenski discursul din Senatul SUA

6 dec. 2023,, 11:15   Externe
3615 0

Președintele Vladimir Zelensky și-a anulat discursul la briefingul secret planificat în Senatul SUA, deoarece în Ucraina există un război și situația se schimbă constant.

Acest lucru a fost declarat de ministrul Apărării al Ucrainei, Rustem Umerov, într-un interviu pentru Fox News, relatează RBC-Ucraina.

"Este un război, situația este în schimbare. Dar cred că Zelenski este recunoscător și o va face cînd va fi posibil data viitoare", a declarat Umerov.

Ieri s-a aflat că președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, nu va participa la ședința secretă de informare în Senatul SUA. Acest lucru a fost comunicat de liderul majorității din Senat, Chuck Schumer.

"Președintele ucrainean Zelenski nu va mai fi practic prezent la briefingul secret din cauza unei probleme de ultim moment care a apărut", a spus el.


Parlamentarii au declarat că Zelenski, de asemenea, nu a participat virtual la ședința de informare a Camerei Reprezentanților privind Ucraina.

Schumer a informat anterior că președintele Vladimir Zelenski se va adresa marți senatorilor americani prin intermediul unei videoconferințe securizate. Conversația urma să aibă loc în cadrul unei ședințe de informare secrete.

4
16
1
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?