Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

CEC a anunțat rezultatele preliminare ale alegerilor locale din Bubuieci

12 feb. 07:04   Societate
2635 0

Comisia Electorală Centrală anunță că, la ora 21:00, s-a încheiat procesul de votare în comuna Bubuieci, municipiul Chișinău, unde ieri a avut loc votarea repetată pentru alegerea primarului localității.

Conform rezultatelor preliminare, a fost înregistrată o participare de 22,26% din numărul alegătorilor incluși în listele electorale. Voturile valabil exprimate, 1 748, au fost repartizate în felul următor:

Grinco Victor

Partidul Liberal Democrat din Moldova

45


Percemlî Alexei

Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”

891

Moraru Igor

Partidul Liberal

562

Purteanu Lilia

Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”

112

Mocan Gheorghii

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova

83

Dodi Alun

Partidul Politic „Partidul Schimbării”

55

Atfel, potrivit rezultatelor preliminare, cîștigător al scrutinului este candidatul PAS, Percemlî Alexei, care a acumulat 891 de voturi.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, votarea repetată se consideră valabilă indiferent de numărul alegătorilor care participă la votare.

Candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care s-au prezentat la urnele de vot.

Totodată, atragem atenția că toată informația oferită pînă la recepționarea documentelor în original de la organul electoral inferior poartă un caracter preliminar.

0
0
1
1
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?