X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Ce loc a obținut Moldova la Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF 2024

20 mai. 11:30   Societate
2045 0

Echipa Republicii Moldova a fost premiată în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF, desfășurat în Los Angeles, California, Statele Unite ale Americii, în perioada 11-17 mai 2024.

Astfel, locul 4, în valoare de 500$, la categoria Științe Biomedicale și de Sănătate, a fost obținut de către Felicia Iordachi, elevă la Liceul Teoretic „Orizont” din mun. Chișinău, relatează Ministerul Educației și Cercetării.

Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF întrunește elevi din clasele gimnaziale și liceale, finaliști ai etapelor naționale și regionale, care au realizat proiecte de cercetare înscrise la una din cele 22 de categorii tematice din domeniile științelor exacte.

La ediția din acest an a competiției au participat peste 2000 de tineri cercetători din circa 70 de țări din întreaga lume. Republica Moldova a fost reprezentată de doi elevi și un membru al Consiliului de Coordonare a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF”.

Felicia Iordachi, elevă în clasa a XII-a la un liceu privat, Durlești, Chișinău, a participat în concurs cu proiectul The Identification of a Potential Novel Breast Cancer Biomarker Through Hypomethylation Analysis at Transcription Ending Site (TES), înscris la categoria ȘTIINȚE BIOMEDICALE ȘI DE SĂNĂTATE (BIOMEDICAL AND HEALTH SCIENCES).

Bogdan Pisarenco, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău, a participat cu proiectul Adjustment of Surface Properties of Microfluidic Chips Using Nanoparticles, înscris la categoria ȘTIINȚA MATERIALELOR (MATERIALS SCIENCE).

MEC menționează că participarea la acest Concurs a fost posibilă, și în acest an, cu suportul financiar al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) și cu susținerea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?