X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Ce funcționalități noi au apărut în sistemul „Asigurarea obligatorie de asistență medicală”

1 noi. 2023,, 14:30 (reactualizat 12 noi. 2023,, 05:22)   Societate
5965 0

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a pus în aplicare, începînd cu 1 noiembrie, un sistem informațional îmbunătățit de evidenţă a persoanelor asigurate.

Sistemul informațional automatizat „Asigurarea obligatorie de asistență medicală” (SIA AOAM) a fost completat cu noi funcționalități, care ajută la ținerea unei evidențe mai bune a persoanelor asigurate, permit o clasificare mai clară a categoriilor de persoane încadrate în sistem.

De asemenea, au fost automatizate mai multe proceduri, care anterior erau efectuate în mod manual în sistem.

În SIA AOAM actualizat, atît cetățenii, cît și personalul medical vor urma aceiași pași pentru a verifica statutul (asigurat sau neasigurat) persoanei, și anume:

  • Accesați site-ul cnam.md și deschideți rubrica Verificarea statutului AOAM.
  • Introduceți numărul de identificare de stat (IDNP) sau seria și numarul buletinului de identitate provizoriu pentru cei care nu dețin IDNP, după care apăsați butotul Verifică statut.
  • În fereastra de mai jos obțineți informații despre statutul de asigurat, numărul de asigurare nou generat de sistem, medicul de familie și instituția medicală primară la care sînteți înregistrat, data înregistrării.

Pentru întrebări suplimentare poate fi apelat Info CNAM la numărul de telefon 0 800 99999 (apelul este gratuit).


Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link. Întrebările pot fi expediate pe adresa [email protected].

10
1
0
3
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?