X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cazul lui Oleg Horjan - la ce etapă este ancheta

9 feb. 20:06   Societate
2175 1

Activistul transnistrean, Oleg Horjan, a fost găsit fără suflare în locuința sa din Sucleia în data de 17 iulie 2023. Dosarul a fost retras de la Bender, ajungînd în gesiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Într-un răspuns oferit la solicitarea Realitatea.md, procurorii specializați au dezvăluit astăzi la ce etapă se află investigația.

„Pe dosar, au fost audiați peste 10 martori. Investigațiile continuă și sub aspectul identificării altor martori, coroborate cu zeci de măsuri speciale de investigații. De asemenea, sînt verificate mai multe persoane în ceea ce privește potențiala lor implicare în comiterea crimei. Pînă în prezent, nu a fost atribuit cuiva un anumit statut procesual-penal”, se menționează în răspunsul PCCOCS, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Procurorii PCCOCS examinează mai multe versiuni ale comiterii crimei.

„Una din acestea ține de activitatea sa politică ca și cauzalitate. O altă versiune din cele examinate vizează motive legate de interese materiale, în contextul unor eventuale acte de tîlhărie.


Totodată, procurorii examinează și versiunea privind averea acestuia, din alte motive decît cele legate de eventuale acte de tîlhărie. De asemenea, este urmată și pista de examinare a unor motive corelate cu detenția sa anterioară în penitenciarele din stînga Nistrului”, mai scrie în răspunsul oferit redacției noastre.

0
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?