Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cazul de la „Alecu Russo”: Ce va fi cu profesoara suspectată că ar fi lovit o elevă

13 feb. 10:11   Societate
2882 0

O profesoară de la un liceu din capitală va fi sancționată, după ce a strigat la o elevă și a aruncat o carte. Incidentul a avut loc la Liceul „Alecu Russo”.

Directoarea instituției a declarat că ambele părți au fost audiate, dar versiunile lor nu coincid. În timp ce eleva spune că a fost lovită cu cartea, profesoara susține că doar a scăpat-o din mînă. Chiar și așa, ea se va alege cu o sancțiune, pentru că a încălcat Regulamentul de Etică, transmite TV8.

Filmulețul a fost postat azi, pe un canal de telegram, dar cazul a avut loc acum aproximativ două săptămîni, la liceul Alecu Russo din capitală. Din imagini se vede că profesoara strigă la cineva și trîntește o carte, iar cîțiva elevi se amuză. Directoarea liceului teoretic Alecu Russo spune că, a doua zi, la școală a venit mama elevei la care a strigat profesoara și s-a făcut o investigație internă.

„Am ascultat ambele părți. O parte a zis că cartea a fost aruncată în elevă. Profesoara a zis că doar a scăpat cartea din mînă. Nu au coincis versiunile. Am intervenit conform procedurii. Din partea mamei plîngeri oficiale nu au fost, ea a venit doar la discuții.”, Lora Girleanu, directoarea liceului teoretic „Alecu Russo”.

La ședința cu administrația școlii, mama copilei a cerut ca profesoara să-și ceară scuze în fața elevilor, iar comisia de etică a constatat că aceasta a încălcat regulamentul, deoarece a strigat la elevi și a reacționat impulsiv.


„Cazul a fost examinat și de o comisie externă. Așteptăm rezultatele. Sancțiune o să fie, dar gravitatea urmează să o stabilim. Cadrul didactic va fi penalizat.” , Lora Girleanu, directoarea liceului teoretic „Alecu Russo”.

Incidentul a fost discutat, astăzi, la ședința primăriei.

„Rog să solicitați toată informația de la ministerul Educației, care este situația și ce măsuri sînt luate. Totodată, rog să formulați propuneri către minister, nu ar fi rău ca în clasele de studii poate chiar și să fie instalate poate chiar și camere de supraveghere.”, Ion Ceban, primarul capitalei.

Într-un comunicat de presă, ministerul Educației notează că administrația liceului a dispus ca profesoara să nu mai predea în clasa respectivă și că incidentul va fi investigat de Direcția Educație Chișinău.

0
0
0
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?