X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Epidemie de rujeolă în România

6 dec. 2023,, 08:45   Societate
2644 0

Ministerul Sănătății al Guvernului României a declarat epidemie de rujeolă la nivel național după ce au fost înregistrate 2.000 de cazuri în 29 de județe. Autoritățile de la București anunță despre desfășurarea unei campanii de informare a părinților.

„Avînd în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vîrsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, a anunțat Ministerul Sănătății de la București, citat de News.ro.

Ministerul Sănătății a precizat că în acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe.

De asemenea, Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.


1
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?