X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Catalogul electronic în școli va fi implementat treptat

31 dec. 2023,, 15:20   Societate
2244 0

Autoritățile din domeniul educației lucrează la îmbunătățirea catalogului electronic, astfel încît acesta să genereze mai multe rapoarte în format online, pe care de obicei le completează profesorii pe hîrtie, a declarat la Radio Moldova, Secretara de Stat de la Ministerul Educației și Cercetării, Valentina Olaru.

Potrivit funcționarei, această măsură face parte din procesul de reducere a birocrație, la care s-a angajat ministerul de profil.

„Catalogul va genera, și noi lucrăm la asta ca să aibă mai multe funcții și a îmbunătăți toate procesele digitalizate, multitudinea de rapoarte, care de obicei, la sfîrșit de semestru, un cadru didactic le completează. În ceea ce privește varianta pe hîrtie și varianta electronică, este o perioadă de trecere pentru școlile care sunt în primul an de implementare. Școlile care sunt în al doilea an de implementare a catalogului electronic au primit dreptul să nu completeze varianta pe hîrtie. În momentul în care cadrul didactic își dezvoltă competența de a completa la timp în varianta electronică, el nu mai completează varianta pe hîrtie”, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Amintim că Ministerul Educației și Cercetării a anunțat acum două săptămîni un pachet de măsuri pentru reducerea birocrației din sistemul educațional. Astfel, va fi redus numărul actelor și a rapoartelor prezentate de cadrele didactice, iar dosarele elevilor vor fi digitalizate. Scopul acestora este de a facilita munca profesorilor, astfel încît prioritatea lor să fie elevii și calitatea studiilor.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?