X 
Transnistria stiri: 1322
Eurovision stiri: 494

Care este cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă

23 oct. 2023,, 09:15   Societate
3779 0

Temperaturile neobișnuit de ridicate pentru această perioadă sînt cauzate de prezența unei mase de aer cald din nordul Africii, iar în următoarele zile vremea se va răci ușor, iar pe alocuri vor fi și precipitații, au declarat reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Anul 2023 ar putea fi considerat cel mai călduros din istoria măsurătorilor meteorologice, iar potrivit expertului de mediu, Vladimir Garaba, temperaturile ar putea crește și în viitor. El a subliniat că pentru a atenua fenomenul încălzirii globale, autoritățile trebuie să dezvolte programe naționale de împădurire.

„Această vară și toamnă ne-a adus atîtea surprize care întrec orice așteptări, orice statistici și toți specialiștii consideră că noi avem o încălzire cu 1,5 grade față de mediile din secolul XIX. Am avut lunile iulie, august, septembrie și iată avem și octombrie cu recorduri de temperatură, ceea ce nu s-a întîmplat pînă acum”, a spus expertul, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Temperaturile neobișnuit de ridicate din aceste zile sînt cauzate de pătrunderea unui val de aer cald din nordul Africii, a declarat șeful Direcției Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

„Și în următoarele cinci zile vom avea valori termice maxim de pînă la 23 de grade Celsius. De partea de vest a continentului, se află un ciclon destul de bine dezvoltat care, prin circulația sa, permite pătrunderea unei mase de aer mai fierbinte din nordul Africii și, respectiv, avem acest val de căldură”, a explicat Ghenadie Roșca.


De astăzi, temperaturile vor scădea cu aproape 10 grade Celsius.

2
3
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?