X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Bunurile confiscate de autorități nu vor mai ajunge în posesia autorităților locale

28 aug. 2018,, 14:50   Societate
2598 0

Bunurile imobile trecute în proprietatea statului în baza dreptului succesoral, fără stăpîn sau confiscate, nu vor mai fi transmise cu titlu gratuit autorităţilor publice locale, dar vor fi comercializate de către Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

Sumele obținute vor ajunge în bugetul de stat. Regulamentul cu privire la modul de evidență, evaluare și vînzare a bunurilor confiscate, fără stăpîn, sechestrate ușor alterabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în posesia statului cu drept de succesiune și a comorilor, ar putea fi modificat și completat.

Conform unui proiect de hotărîre a Guvernului, prezentat pentru consultări publice, se propune introducerea unui nou mod de comercializare a bunurilor sechestrate, și anume comercializarea prin licitații.

Astfel, proiectul stabilește procedura de comercializare a bunurilor imobile prin licitații, fiind incluse norme ce vizează constituirea comisiei de licitație, atribuțiile și modul de organizare a acesteia, precum și condițiile de desfășurare și confirmare a rezultatelor licitațiilor.

În ceea ce privește mijloacele bănești obținute în urma comercializării bunurilor imobile prin licitații, proiectul prevede expres faptul că mijloacele băneşti obţinute în rezultatul vînzării bunurilor imobile prin licitaţii și din taxa de participare la licitație se varsă în bugetul de stat.


Totodată, proiectul prevede că în cazul în care bunurile imobile nu sînt solicitate și nu pot fi comercializate în cadrul licitațiilor, acestea vor fi transmise cu titlu gratuit autorităților publice locale de la locul amplasării lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?