Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

BCS va organiza un protest în fața ANRE

28 feb. 07:13   Societate
3529 0

Fracțiunea parlamentară BCS va organiza miercuri, 28 februarie, un protest în fața ANRE și vor cere tarife mai mici la resursele energetice.

Potrivit deputatului Adrian Albu, sînt mai multe premise ca prețul la gazele naturale să fie mai mic. Declarația a fost făcută la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

„Noi considerăm că prețul poate fi și mai jos. Dacă se ne uităm pe piața gazelor spot asta ar permite și noi am făcut un calcul, orientativ, trebuie să fie în jur de 7-8 lei. De aceea noi vrem pînă la urmă să obținem ca guvernarea cu instituțiile docile lor să coboare prețurile pentru cetățenii noștri”, spune Adrian Albu.

Totodată, deputatul PAS, Andrain Cheptonar, susține că autoritățile au făcut tot posibilul pentru a asigura țara cu gaze naturale.

„Politicienii vin să exploateze această nemulțumire firească pentru dividente politice ale lor și pentru a încerca să ia o parte din simpatia alegătorilor către ei. Eu am încredere în calculele autorităților. În acest moment prețul gazului a coborît la nivelul corect pentru această etapă. Vom vedea pînă în următorul sezon de încălzire că prețul va continua să scadă. Piața europeană s-a calibrat un pic după plecarea gazului rusesc”, a precizat deputatul.


Amintim că, tariful la gaz pentru consumatorii casnici s-a redus cu 19,9%, la 14,47 lei, TVA inclus, potrivit deciziei Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE). Hotărîrea a fost aprobată în cadrul ședinței de miercuri, 21 februarie.

31
3
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?