Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Autoritățile anunță că Moldtelecom rămîne în proprietatea statului

9 feb. 11:15   Societate
2187 0

„Statul are 238 de întreprinderi și a fost pre-aprobată lista întreprinderilor care rămîn în proprietatea statului, întreprinderile strategice, pe care statul vrea să le dezvolte și care, în esență, nu fac business dar mai mult prestează servicii și trebuie transformate în întreprinderi publice”, a declarat directorul general al Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, la emisiunea Punctul pe AZi de la Tvr Moldova.

Roman Cojuhari a precizat că Moldtelecom este o întreprindere strategică și rămîne în proprietatea statului.

„La Moldtelecom trebuie să atragem investiții prin piața de capital. În acest sens, vom dezvolta întreprinderea. Facem analize cum putem atrage investiții. Moldtelecom este pe locul 2 în segmentul în care activează și are potențial enorm de a se dezvolta”, a spus Roman Cojuhari.

Directorul Agenției Proprietății Publice a precizat că există un plan de privatizare a întreprinderilor de stat, plan care va fi promovat prin Hotărîre de Guvern.

„Printre întreprinderile care au un potențial foarte mare este Fabrica de Sticlă. Acum are 4 cuptoare, din care lucrează numai unul. Trebuie investiții de ordinul a zeci de milioane de euro”, a spus directorul Agenției Proprietății Publice.


Roman Cojuhari a precizat că, anul trecut, Fabrica de Sticlă a adus un profit de aproximativ 30 -40 de milioane de lei.

„Oamenii care lucrează acolo sînt profesioniști. Această întreprindere trebuie dezvoltată. Pe lîngă întreprinderi, să vorbim și despre terenuri lăsate în paragină. Trebuie să facem ordine în tot ce ține patrimoniul statului și administrat eficient. Dacă trebuie atrași investitori și construită o fabrică, așa trebuie făcut, dar nu băgate întreprinderi în insolvabilitate”, a spus Roman Cojuhari.

Acesta s-a referit și la Hotelul Zarea, precizînd că sînt necesare investiții pe care statul nu și le permite.

6
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?