Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Atenție! Pericol de cădere a crengilor

15 ian. 21:31   Societate
3116 0

Atenție pietoni și șoferi! După precipitațiile abundente și înghețurile din ultima săptămînă există riscul să cadă pe alocuri crengi din copaci. Primăria îndeamnă oamenii să fie prudenți, iar maturii să supravegheze unde se joacă copiii lor. Unele specii de arbori sînt mai vulnerabile susțin specialiștii.

„Potrivit specialiștilor, cei mai sensibili la schimbările bruște de temperatură sînt copacii cu lemnul moale, precum plopii, mestecenii și teii. Întîmplarea face ca în Chișinău aceștia să fie printre cei mai des întîlniți. Arborii au fost plantați pe vremuri pentru că îmbunătățesc semnificativ calitatea aerului și cresc rapid”, notează Noi.md cu referire la tv8.

„În condiții meteorologice mai critice, vînt mai puternic, zăpadă, ei sub presiunea acestor factori se pot rupe crengile și provoca daune. Ei sînt o grupă de arbori un pic mai specifici și la factori alergeni și la condițiile meteorologice nefaste, crează anumite probleme. Înmagazinează foarte multe metale grele deoarece Chișinăul devine insuportabil din punct de vedere a transportului. Sunt și avantaje și în același timp și dezavantaje”, a declarat directorul Grădinii Botanice, Ion Roșca.

Oamenii spun că cunosc despre aceste riscuri și se protejează cum pot.

Și șoferii spun că evită locurile de parcare de sub arborii foarte mari.


„Parchez într-o zonă sigură, cu acoperiș”.

Amintim că săptămîna trecută un copil a ajuns la spital cu brațul fracturat după ce creanga unui copac a căzut într-o curte de pe strada Hristo Botev din Capitală. Victima se juca în zăpada cu alți copiii, însă din fericire ceilalți nu au fost afectați. Un caz fatal a avut loc în luna mai 2022 în Parcul Alunelul din sectorul Buiucani. O fetiță de doi ani a murit la spital, după ce o creangă imensă a unui arbore a căzut peste căruciorul în care se afla. În urma tragediei șeful de la Spații Verzi a fost demis.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?