Transnistria stiri: 1377
Eurovision stiri: 499

ASP vine cu precizări privind formularele pentru o declarație importantă

29 feb. 12:30   Societate
2402 0

Agenția Servicii Publice (ASP) reamintește că din septembrie 2023 s-a modificat procedura de verificare, înregistrare și actualizare a datelor din Registrul de stat al unităților de drept cu privire la beneficiarii efectivi ai persoanelor juridice, ai organizațiilor necomerciale, întreprinzătorilor individuali și gospodăriilor țărănești (de fermier). Au fost puse în aplicare noi formulare ale Declarației privind beneficiarii efectivi ai persoanelor juridice.

Prezentarea și actualizarea informațiilor privind beneficiarul efectiv/beneficiarii efectivi ai unităților de drept trebuie realizată în termen de 18 luni de la data intrării în vigoare a amendamentelor aduse Legii nr. 308/2017 - pînă în data de 01 ianuarie 2025, notează Noi.md.

Formularele Declarației privind beneficiarii efectivi ai persoanelor juridice, organizațiilor necomerciale, întreprinzătorilor individuali și ai gospodăriilor țărănești (de fermier) sînt plasate pe pagina web oficială a ASP, la compartimentul “Formulare tip” secţiunea „Alte modele de documente aferente înregistrării de stat a unității de drept” și pot fi descărcate accesînd acest link: https://e-services.md/?q=ro/content/descarca-formulare.

Extrasele din Registrul de stat al unităţilor de drept se eliberează de către organul înregistrării de stat prin intermediul Serviciului electronic „Extras din Registrul de stat al unităţilor de drept”, care poate fi accesat aici: https://eservicii.gov.md/asp/dilud/cerere/cis02.

Aceste extrase vor conține datele beneficiarului efectiv/beneficiarilor efectivi în cazul în care datele despre beneficiarii efectivi au fost prezentate şi înregistrate la organul înregistrării de stat. În caz contrar, rubrica „Beneficiar efectiv” se va completa cu textul „Nedeclarat”.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?