Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Arderea anvelopelor: Cum au acționat inspectorii de mediu

7 mai. 18:15   Societate
1988 0

Inspectorii de mediu împreună cu salvatorii și polițștii au întreprins măsuri decisive împotriva cazurilor de ardere ilegală a deșeurilor, inclusiv a anvelopelor și altor materiale organice.

De către inspectorii de mediu au fost desfășurate o serie de acțiuni de control și monitorizare în mai multe raioane ale țării, notează Noi.md.

Acestea au condus la identificarea și sancționarea persoanelor contraveniente care au încălcat prevederile legale referitoare la modul adecvat de gestionare a deșeurilor.

În conformitate cu Dispoziția emisă de către șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, persoanele găsite vinovate au fost citate la sediile Inspecțiilor teritoriale pentru nerespectarea legislației în vigoare.

Nerespectarea modului stabilit de ardere a deșeurilor industriale, de construcție, a biodeșeurilor, a deșeurilor municipale și de altă natură se sancționează astfel:


• Pentru persoane fizice: amendă cuprinsă între 10.000 și 15.000 de lei, iar în unele cazuri, posibilitatea de a fi supuse muncii neremunerate în folosul comunității pentru o perioadă între 40 și 60 de ore.

• Pentru persoane juridice: amendă între 30.000 și 40.000 de lei, cu sau fără privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

Raioanele care au înregistrat cele mai multe cazuri de încălcare a prevederilor legale includ Edineț cu 7 cazuri, urmat de Drochia cu 5 cazuri, și Rîșcani cu 4 cazuri.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?