Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

ANTA amenință transportatorii care protestează cu amenzi

24 feb. 12:45   Societate
3599 0

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) îndeamnă operatorii de transport rutier să nu întrerupă prestarea serviciilor pentru populație, pentru a nu fi amendați. Pentru perioada 27-19 februarie, aceștia au anunțat că își vor sista activitatea în semn de protest.

Autoritatea precizează că poate retrage autorizația companiilor care nu se vor supune și nu vor efectua lunar „10% din totalul curselor prevăzute în graficul de circulație în decurs de 3 luni consecutive sau nu va efectua mai mult de 30% din totalul curselor prevăzute în graficul de circulație în decursul unei luni calendaristice”, transmite realitatea.

Responsabilii mai pot recurge la această măsură dacă se constată cinci încălcări ce țin de nerespectarea itinerarului și graficului de circulație, autorizația de transport rutier de persoane prin servicii regulate în trafic local, municipal, raional și interraional timp de 12 luni consecutive.

„ANTA, în calitate de autoritatea subordonată organului central de specialitate în domeniul transporturilor rutiere, reamintește operatorilor de transport rutier autorizați în transport rutier de persoane prin servicii regulate în trafic local, raional, interraional și internațional despre angajamentele asumate odată cu solicitarea și obținerea actelor permisive pentru această activitate, să asigure prezentarea și plecarea în cursă la timp a vehiculelor rutiere, în starea tehnică și sanitară corespunzătoare, de asemenea să asigure transportarea persoanelor în condiții de siguranță și confort, conform graficului aprobat și reglementărilor din domeniu în vigoare”, informează autoritatea.


Amenzile anunțate de ANTA pot fi cuprinse între 12.000 și 22.500 de lei.

Transportatorii cer ca autoritățile să adopte reglementări prin care să se asigure că fiecare localitate cu statut de primărie să dispună de cel puțin o rută regulată funcțională în trafic național, tur și retur.

2
0
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?