Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

ANRE va examina astăzi cererea Moldovagaz de revizuire a tarifului la gaz

21 feb. 09:31   Societate
4041 0

Gazul s-ar putea ieftini cu peste 3 lei, ajungînd la 14 lei și 47 de bani cu TVA. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va examina astăzi, 21 februarie, solicitarea Moldovagaz privind ajustarea prețurilor.

Pe lîngă cererea de aprobare a prețurilor reglementate pentru gazele naturale, parvenită de la „Moldovagaz”, ANRE are în examinare și cererile de aprobare a tarifelor pentru 12 operatori ai sistemului de distribuție a gazelor naturale, notează Noi.md cu referire la tv8.

Moldovagaz a înaintat, pe 26 ianuarie, ANRE o cerere privind micșorarea tarifului la gaz. Distribuitorul de gaze a precizat că ieftinirea este posibilă datorită scăderii prețurilor la gaze la bursele internaționale. Autoritățile recunosc faptul că tarifele ar fi scăzut demult dacă anul trecut guvernarea nu s-ar fi grăbit să facă stocuri la prețuri majorate.

Surse care au dorit să rămînă în anonimat au precizat pentru TV8 că, cel mai probabil, noul tarif va intra în vigoare din întîi martie.

De menționat că în prezent, un metru cub de gaze costă 18 lei și 6 bani. Pentru cei care au compensații, tariful variază între 12 și 17 lei, în funcție de gradul de vulnerabilitate, pentru 180 de metri cubi de gaze. Consumul ce depășește acest plafon este achitat la preț stabilit de ANRE.


1
0
2
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?