Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

ANI: Un deputat din Găgăuzia, cu avere nejustificată

1 dec. 2023,, 08:15   Societate
3716 0

În rezultatul controlului inițiat în august 2022, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare a încălcării regimului juridic al declarării averii în privința unui deputat din Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

Astfel, în cadrul procedurii de control inspectorul de integritate a constatat prezența unor diferențe substanțiale în anii 2019, 2020 și 2021 în mărime totală de 576397,41 lei între averea dobîndită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către subiect și membrii săi de familie. Diferențele substanțiale au fost generate la procurarea a 3 automobile, notează Noi.md.

Ținînd cont că nu s-au prezentat acte justificative concludente privind proveniența mijloacelor bănești, inspectorul de integritate a stabilit caracterul nejustificat al deținerii acestor averi.

Subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărîre irevocabilă a instanței de judecată.

ANI a finalizat și 2 proceduri de control inițiate în privința unor primari din raionul Soroca și Hîncești. În rezultatul controalelor realizate s-a constatat lipsa încălcării regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

4
2
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?