X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

ANI: Avere nejustificată, constatată la un consilier din Codru

5 dec. 2023,, 12:01   Societate
3056 0

În rezultatul controlului inițiat în 2022, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare a încălcării regimului juridic al declarării averii în privința unui consilier din cadrul Consiliului or. Codru mun. Chișinău.

Astfel, în cadrul procedurii de control inspectorul de integritate a constatat prezența unei diferențe substanțiale în anul 2019 în mărime totală de 466890,07 lei între averea dobîndită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către subiect și membrii săi de familie, notează Noi.md.

Diferența substanțială a fost generată de alimentarea contului cu numerar pentru adjudecarea unui bun imobil la licitație.

Subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărîre irevocabilă a instanței de judecată.

Autoritatea a finalizat și o procedură de control inițiată în privința unui ex-funcționar public cu statut special. În rezultatul controlului realizat s-a constatat lipsa încălcării regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?