X 
Cazul Șor stiri: 594

Angajatorii, îndemnați să prezinte la timp informația despre încetarea raporturilor de muncă

8 aug. 16:45   Societate
1836 0

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) atenționează angajatorii despre obligativitatea prezentării la timp către Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a informațiilor referitoare la încetarea raporturilor de muncă.

Datele respective urmează a fi expediate conform formei și modului aprobate de Ministerul Finanțelor, notează Noi.md.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 1585/1998 cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală, aceste date trebuie transmise în termen de pînă la 10 zile lucrătoare de la data încetării raporturilor de muncă.

Ulterior, în baza informației recepționate de la SFS, CNAM dezactivează statutul de asigurat pentru persoanele respective.

Toți angajatorii trebuie să respecte această obligație, or, neexecutarea obligației respective atrage sancțiuni contravenționale, care pot fi aplicate de către Serviciul Fiscal de Stat.


Prin prezentarea la timp a acestor informații, contribuiți la asigurarea corectitudinii datelor referitoare la persoanele încadrate în sistemul de asigurare medicală obligatorie, fapt ce are un rol esențial în gestionarea eficientă și transparentă a întregului sistem.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?