Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Angajarea temporară a moldovenilor în Israel, în vizorul autorităților

8 noi. 2023,, 12:15   Societate
2074 0

Guvernele Republicii Moldova și al Statului Israel au demarat procedurile necesare pentru asigurarea prelungirii implementării Acordului dintre Executivele celor două țări privind angajarea temporară, care are drept scop să sporească transparența în procesul de angajare legală în Israel, să combată angajarea ilegală și să asigure respectarea drepturilor muncitorilor moldoveni în acest stat.

Extinderea acordului oferă cetățenilor moldoveni oportunitatea de încadrare în cîmpul muncii în Statul Israel, în domeniul construcțiilor, în baza unui contract individual de muncă pentru o perioada de un an, cu posibilitatea extinderii acestuia, conform prevederilor acordului, pînă la trei ani și 6 luni, notează Noi.md.

Totodată, ambele state desfășoară procedurile finale, necesare pentru semnarea Protocolului B, asupra căruia au fost încheiate negocierile în luna iunie a anului curent.

Acesta va stabili condițiile de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova în calitate de îngrijitori ai persoanelor în vîrstă și a celor cu dizabilități din Statul Israel.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?