Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1341

Amenințată cu moartea prin declanșarea unei grenade. Doi indivizi, trimiși pe banca acuzaților

26 iun. 2023,, 10:57   Societate
1992 0

Indivizii care la începutul acestui an au fost reținuți pentru șantajarea unei femei de la care au pretins două milioane euro, au fost trimiși în judecată.

Inculpatul principal este liderul grupului infracțional, cu vîrsta de 53 de ani, și era prieten de familie al femeii șantajate. La solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest. Atît liderul, cît și complicele acestuia cu vîrsta de 62 de ani sînt din municipiul Chișinău.

Inculpații îi comunicau femeii mesaje telefonice sau scrise, livrate în curtea casei acesteia sau pe mormîntul soțului dînsei, decedat în 2014.

Mesajele conțineau amenințări cu moartea victimei, prin declanșarea unei grenade sau prin strangulare, precum și amenințări cu moartea fiicei, care se afla în afara țării.

Aceștia s-au asigurat ca femeia să nu afle faptul că unul din ei este chiar prietenul de familie al acesteia, iar în comunicarea cu ea au inventat și un motiv pentru care pretindeau suma de bani. Astfel, autorul mesajelor livrate îi comunica din numele liderului faptul că acesta și-a ispășit pedeapsa în închisoare, în locul soțului ei decedat, pentru o infracțiune comisă de comun cu acesta. Iar motivul șantajului ar fi fost legat de faptul că acesta nu ar fi primit partea sa din venitul rezultat din infracțiunea comisă de ei, pe care o revendica acum de la ea.


Aceștia au fost denunțați autorităților în 2021 de către femeia șantajată.

Autoritățile au întreprins măsurile necesare, care au dat în vileag identitatea membrilor grupului infracțional, în pofida precauțiilor acestora și eforturilor active de deviere a pistelor de investigație.

Potrivit Codului penal, șantajul comis în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 13 la 15 ani.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?