X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Ambasada Rusiei, despre decizia CC: "Este un factor alarmant în contextul menținerii păcii interetnice în Moldova"

22 ian. 2021,, 14:05   Societate
31689 6

Verdictul Curții Constituționale a Republicii Moldova din 21 ianuarie privind retragerea limbii ruse a statutului de limbă de comunicare interetnică este un factor îngrijorător în contextul menținerii păcii interetnice în statul moldovenesc multinațional.

Despre aceasta se menționează într-o declarație a Ambasadei Federației Ruse în Moldova, transmite Noi.md.

În ea se menționează că pe parcursul a zeci de ani, alături de limba de stat a Republicii Moldova, limba rusă acționează drept un element indispensabil de comunicare eficientă și coexistență armonioasă a tuturor grupurilor naționale a țării - moldoveni, ucraineni, ruși, bulgari, găgăuzi, evrei, romi, polonezi.

"Pe acest context, insultarea radicalilor la adresa conducerii țării noastre, a poporului Rusiei și a cetățenilor vorbitori de limbă rusă din Republica Moldova este o blasfemie și ceva nefiresc.

Reacția forțelor moldovenești sănătoase la actele rusofobe este destul de clară. Mulți de aici își amintesc bine despre consecințele șovinismului antirusesc de la sfîrșitul anilor '80- începutul anilor '90 ai secolului trecut", se menționează în declarația Ambasadei Ruse la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?