Transnistria stiri: 1323
Eurovision stiri: 494

Alte șase persoane deferite justiției pentru cauzarea Băncii de Economii un prejudiciu de 11 milioane lei

23 noi. 2023,, 14:48   Societate
2686 0

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a două cauze penale de învinuire a șase persoane, pentru spălarea banilor în proporții deosebit de mari și escrocherie în proporții mari, acțiuni soldate cu cauzarea prejudiciului material estimat la 11 milioane lei.

Cinci persoane implicate fiind deferite justiției anterior.

Urmărirea penală în ambele cazuri a fost disjunsă în septembrie 2023, din cauza penală pornită în martie 2013, de către Procuratura Generală în baza autosesizării. Ulterior, la aceasta au fost conexate și alte cauze penale pornite de Centrul Național Anticorupție, urmărirea penală fiind efectuată de către organul de urmărire penală al CNA sub conducerea Procuraturii Anticorupție.

În rezultatul efectuării urmăririi penale, s-a stabilit că, un administrator și fondator al unei companii, acționănd în complicitate cu un grup de persoane, dobîndind prin înșelăciune de la „Banca de Economii” SA un credit în mărime de 42 500 000 lei, care, atît în perioada administrării acestuia, dar şi la expirarea termenului de rambursare, nu a fost restituit, astfel instituției financiare fiindu-i cauzat un prejudiciu în proporții deosebit de mari.

Ulterior, persoanele vizate supra, acționînd în complicitate și avînd scopul sustragerii bunurilor altei persoane prin inducere în eroare, au dobîndind în perioada lunii decembrie 2011, de la „Banca de Economii” SA, mijloace bănești în sumă de 4 400 000 lei, care, în scopul tăinuirii și deghizării originii sale ilicite, au fost transferați în adresa mai multor companii.


Doar unul din cei șase învinuiți a recunoscut vina, iar cauzele penale au fost trimise pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii, recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale a fost aplicat sechestru asupra bunurilor în limita sumei de 1 144 000 lei, deținute cu drept de proprietate de către unul dintre învinuiți.

11
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?