X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Alexandru Balan: "Conducerea SIS ar trebui să ceară mai multă eficiență de la subordonații săi"

8 feb. 06:30   Societate
2229 0

Pentru întreținerea Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova se cheltuie zilnic peste 1 milion de lei, de aceea cerințele față de angajații acestuia și față de informația pe care o oferă ar trebui să fie mari.

Despre aceasta a declarat fostul director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandru Balan, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El a spus că serviciul de informații ar trebui să fie eficient și transparent și să informeze mai mulți cetățeni despre activitatea sa, fără a dezvălui secretele activității sale.

"Pentru întreținerea Serviciului de Informații și Securitate se cheltuiește un milion de lei pe zi. Cîte informații pot fi obținute cu acești bani? Bugetul SIS în 2023 a fost de 423 de milioane de lei și a fost majorat cu peste 20 de milioane de lei față de anul precedent. Dar pentru un milion de lei, cîte informații, ce informații își poate permite orice agenție de detectivi particulari? Doar din acest punct de vedere conducerea serviciilor speciale ar trebui să se gîndească și să ceară mai multă eficiență de la subalternii săi. Cerințele ar trebui să fie foarte stricte, fără indulgențe", consideră Alexandru Balan.

El a precizat că la calcularea bugetului anual al SIS sînt luate în considerare toate componentele, de la cheltuielile de transport pînă la cele operaționale. În același timp, banii care merg către cheltuielile operaționale sînt mult mai mici.


Fostul director adjunct al SIS consideră că, în același timp, reieșind din suma totală a fondurilor alocate, din existența pachetelor de legi adoptate anterior pentru consolidarea atribuțiilor SIS, din absența problemelor de finanțare, serviciul de informații ar trebui să aibă rezultate bune de activitate.

"Oferiți rezultate, demonstrați că slujiți poporul, statul, fiți oameni de stat. Nu transformați serviciul într-o întreprindere privată. Acest lucru este de neiertat! Ar trebui să existe cerințe foarte serioase față de angajații SIS. În munca lor nu trebuie să existe neglijență!", a declarat Alexandru Balan.

6
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?