X 
Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Aleșii locali, atenționați în privința obligației de a depune declarația de avere

22 noi. 2023,, 23:03   Societate
2006 0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a atenționat astăzi aleșii locali (primari și consilieri locali) despre obligativitatea depunerii declarației de avere și interese personale în termen de 30 de zile de la data expirării mandatului sau de la data validării mandatului.

Potrivit Serviciului de presă al ANI, aleșii locali care au fost din nou aleși depun două declarații, una la încetarea mandatului și una la validarea mandatului nou.

Conform Legii privind declararea averii și intereselor personale, subiectul declarării este obligat să depună declarația prin intermediul serviciului electronic disponibil pe pagina web oficială a Autorității Naționale de Integritate (www.ani.md), semnînd-o în formă electronică, prin utilizarea semnăturii electronice.

Declarația în formă electronică se consideră recepționată de ANI dacă subiectul declarării primește recipisa electronică de confirmare a acceptării acesteia.

De asemenea, persoanele nou alese în funcții elective sunt obligate, în termen de 30 de zile de la data validării mandatului, să soluționeze eventuala stare de incompatibilitate generată de exercitarea simultană a mandatului de consilier sau primar și a funcțiilor prevăzute la art.7 din Legea privind statutul alesului local.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?