X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Alerta cu bombă de aseară la Aeroportul Chișinău

21 apr. 11:30   Societate
5114 0

Alerta care aseară a pus pe jar Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă. După verificările de rigoare, aerogara și-a reluat activitatea în regim normal. Totodată, a fost pornită o cauză penală.

Ofițera de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că pe 20 aprilie 2024, în jurul orei 21:40, angajații Poliției de Frontieră au fost alertați în privința existenței dispozitivelor explozive în Aeroportul Internațional Chișinău și într-o aeronavă, transmite TV8.

„În acest sens, polițiștii de frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate, la fel, fiind mobilizate echipe de intervenție ale Serviciilor Specializate din cadrul IGP. În același timp, personalul aeroportuar și călătorii au fost evacuați din clădire, inclusiv procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată”, a menționat Raisa Novițchi.

După miezul nopții, odată cu încheierea verificărilor specializate, fiind stabilit că alerta este falsă, Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal. Totodată, pe fapta dată a fost pornită o cauză penală.

În continuare, Poliția de Frontieră va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova.

0
0
0
9
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?