Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Ala Nemerenco: "Unele spitale sînt mai întreținute, altele - nu. Au făcut oamenii cum au putut"

18 ian. 12:15   Societate
2680 0

Ala Nemerenco a scris în rețelele sociale că a avut o întrevedere cu reprezentanțiii Institutului Politehnic din Milano, care va fi partenerul-cheie al Ministerului Sănătății și suportul tehnic în domeniul arhitecturii spitalelor în procesul de renovare a infrastructurii acestora.

Ala Nemerenco scrie că, în urma numeroaselor vizite, pe care le-a întreprins la spitalele din țară, a observat felul, în care acestea sînt întreținute, notează Noi.md.

"Am mers în foarte multe vizite prin spitalele din țară. Sînt diferite, în dependență de mai mulți factori - unele erau mai întreținute, altele mai puțin, unele mai reparate, altele deloc. Au făcut oamenii cum au putut.

Ce deranja era că unde s-a reparat lipsea complet viziunea arhitecturală - ușile la saloane din plastic de proastă calitate exact ca în grupurile sanitare publice, în încăperile medicale faianța lipsea doar pe pod, coridoarele și holurile lunecoasa ca niște patinoare, de corespunderea unor standarde internaționale în construcțiile cu scop medical nici pomină. Nu judecăm pe nimeni. După cum spuneam, au făcut oamenii cum au putut", scrie Nemerenco.

Ministra precizează că și-a dorit foarte mult să poată oferi colegilor din instituțiile medicale soluții arhitecturale profesioniste și. în acest sens, a avut discuții cu arhitecții de la Institutul Politehnic din Milano, care este una dintre cele mai renumite universități în domeniul arhitecturii și lider la nivel mondial la acest capitol.


"Vom avea și acasă spitale și centre medicale ca în Milano, Paris, Geneva. Drept confirmare - deja am discutat cu profesorii din Milano soluția propusă de renovare a unor departamente a Institutului Oncologic", a mai adăugat Ala Nemerenco.

3
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?