X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1415

Air Moldova amenință Autoritatea Aeronautică Civilă cu judecata

25 noi. 2022,, 18:16   Societate
2546 0

Compania Air Moldova anunță că va acționa în instanță Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), precum și va sesiza Procuratura Generală pentru fărădelegile la care a fost supusă compania din partea celor de la AAC.

Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții Air Moldova, compania ar fi intenționat adusă spre faliment, în favoarea altor companii aeriene. Pentru asta este acuzat și clasa politică, care s-ar implica în acest proces.

„Favorizarea altor companii aeriene este subiectul care ar trebui să atragă atenția publicului larg, avînd în vedere că soția actualului Director Adjunct Interimar al Autorității Aeronautice Civile este angajată în cadrul unei alte companii aeriene din Republica Moldova. Această companie Aeriană fiind fondată și administrată de doi foști directori a fostei Întreprinderi de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, cu dosare penale active pînă în prezent, fiind acuzați de abuz de putere în procesul gestionării bunurilor și resurselor financiare a întreprinderii. Atît justiția Republicii Moldova, cît și organele de stat, precum AAC, caută cu disperare hoții și infractorii în cadrul companiei, dar aceștia au plecat de la Air Moldova încă în anul 2019”, se menționează în comunicat.

De menționat că totul a pornit de la solicitarea AAC de a stopa comercializarea biletelor pentru sezonul de vară 2023. Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că Air Moldova vindea bilete pentru orarul de vară 2023 în lipsa unei autorizații și lipsa unui orar aprobat.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав