Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Aeroportul Internațional Chișinău, invadat de insecte. Instituția vine cu precizări

8 aug. 2023,, 16:13   Societate
4104 0

Aeroportul Internațional Chișinău vine cu unele precizări referitor la valul de insecte observate în terminalul aeroportului.

La solicitarea întreprinderii, Ciocîrlan Victor, doctor în științe biologice, a precizat că insectele de această specie ,,calosoma”, nu reprezintă pericol pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, fiind o specie inofensivă, sezonieră, care are tendința de a migra spre lumină și căldură, și care apare odată cu perioada de cultivare a grînelor. Fenomenul se observă mai mult seara spre dimineață, acestea migrînd din exterior spre interiorul terminalului.

Dat fiind faptul că în apropierea nemijlocită a aeroportului sînt lanuri cu culturi de grîu, este un lucru firesc acest fenomen.

Este important de menționat că întreprinderea întreprinde măsuri în acest sens, aceasta fiind deservită sistematic, de o companie de dezinsecție care recurge la un set de măsuri destinate distrugerii insectelor.

În acest scop sînt utilizate echipamente și produse specializate, respectînd toate regulile de siguranță și de mediu, pentru a minimiza riscul de expunere la substanțele chimice utilizate. Această metodă presupune explorarea completă a spațiilor și a teritoriilor externe, tratarea zonelor cu mijloace speciale, precum și un set de măsuri preventive.

0
3
1
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?