Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Adevărul istoric despre "unirea" falsificată a Basarabiei cu România (FOTO)

1 dec. 2018,, 09:20   Societate
11648 10

La începutul acest an a ieșit de sub tipar și a avut loc prezentarea cărții scriitorului Gherasim Ghidirim "Unirea" și evenimentele anului 1918 din Republica Moldovenească în documentele Siguranței și Armatei Române".

Gherasim Ghidirim (numele adevărat: Ivan Klimov) colonel în retragere, fost colaborator SIS al RM, scriitor-publicist, unul din activiștii fondatori ai mișcării "Pro Moldova".

Autorul a subliniat în repetate rînduri atît în discursurile, cît și în publicațiile sale că este stringent necesar ca întregul popor moldovenesc să cunoască adevărul istoric. Doar adevăratele fapte, evenimente istorice pot scoate la lumină trecutul nostru, să ne indice greșelile și căile de a făuri un viitor luminos și sănătos în țara noastră.

În acest context, cartea autorului Gherasim Ghidirim "Unirea" și evenimentele anului 1918 din Republica Moldovenească în documentele Siguranței și Armatei Române" prezintă documentele autentice din acei ani, care au fost păstrate mai mulți ani în arhivele secretizate, care includ rapoarte ale serviciilor secrete românești.

Scriitorul-publicist expune în mod obiectiv faptele anilor 1917-1918, din perioada formării Republicii Democrate Moldovenești, demascînd adevăratele intenții ale statului român, aducînd documente veritabile despre excesele operate în perioada așa-zisei uniri și despre democrația românească impusă. Totodată, prezintă documente în original, în care reprezentanții armatei și serviciilor secrete române scriu că de fapt "unirea Basarabiei cu România este un fals"


Adevărul istoric este important, dar și mai important, astăzi, este să nu pierdem unitatea poporului nostru moldovenesc, care ne va permite să prosperăm pe viitor și să nu admitem în nici un caz, discordia și neînțelegerile în țară, căci "datorită bunei înțelegeri statele mici prosperă, iar din cauza discordiei, antagonismului pier și marile state".

Cartea o puteți găsi aici.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?