X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Actele de identitate vor fi modificate. Buletinul va fi înlocuit de un alt tip de document

5 mar. 13:00   Societate
34365 1

Actele de identitate vor fi modificate. Buletinul de identitate va fi înlocuit de un alt tip de document, și anume - cartea de identitate. Proiectul prin care se propun noile modificări va fi examinat în ședința Guvernului din 6 martie.

Referitor la valabilitatea tuturor tipurilor de buletine de identitate eliberate sau care se vor elibera cetățenilor Republicii Moldova pînă la data emiterii primei cărți de identitate, aflate actualmente în circulație (buletinul de identitate, buletinul de identitate electronic, buletinul de identitate provizoriu), acestea se vor considera valabile potrivit termenului de valabilitate, dacă nu vor interveni situații în care potrivit prevederilor legale vor deveni nevalabile și în schimbul lor se va elibera cartea de identitate sau, după caz, cartea de identitate provizorie, transmite Noi.md cu referire la bizlaw.md.

Titularul cărții de identitate se va putea identifica în baza acesteia atît pe teritoriu țării, cît și în statele în care va putea călători în baza acordurilor internaționale. În prezent, cetățenii Republicii Moldova au posibilitatea de a călători în baza buletinului de identitate în Ucraina și Turcia. Odată cu punerea în circulație a cărții de identitate care va corespunde rigorilor standardelor minime de securitate și în care vor fi integrate datele biometrice va fi posibilă extinderea listei statelor în care cetățenii Republicii Moldova vor putea beneficia de dreptul la libera circulație în baza acestui act de identitate.

Cetățenii Republicii Moldova vor fi obligați să dețină cartea de identitate de la vîrsta de 14 ani, dar nu de la 16 ani cum prevede legea actualmente.

Amendamentele din proiectul de lege vor intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2025.

23
0
0
4
50

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав