X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1341

A început lucrări de reconstrucție a unui punct de control pe podul ce leagă Rîbnița de Rezina

26 noi. 2023,, 16:40   Societate
1085 0

După instalarea unui parapet la Varnița, autoritățile de la Tiraspol au început lucrări de reconstrucție a unui punct de control pe podul ce leagă Rîbnița de Rezina.

Construcția se desfășoară fără coordonarea Comisiei Unificate de Control și reprezintă o dovadă în plus că Tiraspolul sfidează principiile stabilite în acordul semnat cu Chișinăul, susțin reprezentanții Biroului pentru Reintegrare, transmite tv8.

Potrivit site-urilor de știri din regiunea transnistreană, lucrările de modificare a punctului de control vamal de pe podul dintre Rezina și Rîbnița au fost demarate la începutul lunii noiembrie. Mass-media de acolo califică aceste lucrări de reparație și nu de construcție a unui nou punct de control. Cert este că, potrivit reprezentanților Biroului Politici de Reintegrare, construcția se desfășoară fără coordonare cu Comisia Unificată de Control.

„Inițierea acestor lucrări a provocat noi blocaje în funcționarea mecanismului de menținere a păcii pe rîul Nistru, întrucît exponenții Tiraspolului nu acceptă deplasarea observatorilor militari la fața locului pentru a documenta încălcările. Constatările de pe teren demonstrează că de fapt are loc o încercare de a consolida infrastructura posturilor ce împiedică libera circulație între malurile Nistrului”, a spus purtătoarea de cuvînt a Biroului Politici de Reintegrare, Mariana Sarî.

Aceste lucrări nu sînt unice. În luna octombrie, în localitatea Varnița au început lucrările de amplasare a unui parapet metalic între Varnița, aflată sub jurisdicția Chișinăului, și municipiul Tighina, controlat de autoritățile. Deși autoritățile de la Chișinău au solicitat încetarea lucrărilor, astăzi, parapetul metalic cu o lungime de 250 de metri a fost deja instalat.


„Deși exponenții Tiraspolului declarau anterior că vor fi prevăzute treceri prin pretinsul parapet metalic de siguranță, aceste treceri așa și nu au fost făcute. Totodată, nu au fost eliminate nici blocurile de beton instalate în 2020 sub pretextul combaterii pandemiei”.

Subiectele urmează să fie discutate săptămîna viitoare, în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control, care are loc la Tiraspol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?