TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost aprobat Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023

Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023 a fost aprobat la ședința de astăzi a cabinetului de miniștri, comunică Noi.md.

Premierul Ion Chicu afirmă că proiectul a fost consultat cu membrii societății civile și ai mediului de afaceri, iar principele obiective țin de creșterea economică, consolidarea statului de drept și echilibrarea politicii externe.

"Nu este doar un proiect al Guvernului, au contribuit marea majoritatea a partenerilor din domeniul businessului, societatea civilă, sindicate fapt pentru care le mulțumesc: Puteți să judecați după acțiuni că acest plan este unul ambițios, sînt 12 sectoare vizate. Obiectivele cele mai ambițioase țin de intensificarea activității pe dimensiunea integrării europene, echilibrarea politicii externe, consolidarea statului de drept și dezvoltarea R. Moldova", a relatat Chicu.

Planul prevede peste 1000 de acțiuni printre care și ajustarea legislației la normele europene, îmbunătățirea mediului de afaceri.

Potrivit estimărilor autorităților, implementarea măsurilor va duce la majorarea cu 56,7la sută a bugetului public național către anul 2023, față de anul curent. Prin urmare, potrivit lui Chicu, va crește și bugetul în domeniul educației cu 63,3 la sută, iar cel în domeniul sănătății cu 61,5 la sută.


Totodată, va fi majorat bugetul destinat dezvoltării infrastructurii cu 53,8%, ceea ce înseamnă 19,9 miliarde de lei către anul 2023.

Se estimează că salariul mediu lunar pe economie către anul 2023 va înregistra o creștere de 52,7%, ceea ca va constitui în jur de 11.2000 de lei. Și în sectorul public, salariul mediu ar pute ajunge la 12.700 de lei.

Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023 poate fi accesat aici.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load