X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

"A distribuit falsuri": Nemerenco a cîștigat procesul împotriva publicației care a scris despre ea

26 sep. 2023,, 10:40   Societate
2523 0

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că a cîștigat un proces împotriva publicației periodice „Timpul de Dimineață”. Cea din urmă, potrivit oficialului, „a răspîndit falsuri despre așa-zisa pensiune cu bani europeni” care ar fi fost construită de ea în România.

Falsurile, a adăugat oficialul, au ajuns „scandal de presă și de investigație în România”. Acum, a precizat Nemerenco, publicația este obligată să elimine articolul și să achite 10 mii de lei ca prejudiciu moral.

Ministra a declarat că pe 20 iunie 2023 a cîștigat procesul împotriva publicației „Timpul de Dimineață”, transmite NM.

Publicația „a răspîndit falsuri despre așa-zisa pensiune cu bani europeni care ar fi fost construită de mine și ar fi ajuns scandal de presă și de investigație în România”, a adăugat Nemerenco.

De menționat că „Timpul de Dimineață” a publicat un articol cu titlul „Scandalul în jurul vilei familiei Nemereno în presa din România – Ministru din R. Moldova, acuzat că și-a făcut pensiune cu bani europeni în România și o folosește în scop personal”.


Prin urmare, a comunicat ministra de la Chișinău, instanța a impus publicația „să elimine și să dezmintă informația răspîndită de ei anul trecut, publicînd un text că acel articol este unul defăimător și fals și să achite 10 mii de lei repararea prejudiciului moral cauzat, și taxele de judecată”.

„La 21 iulie hotărîrea instanței a devenit definitivă, iar la 22 septembrie a fost eliberat titlu executoriu. Astfel, publicația va fi silită să elimine articolul, să publice că a fost unul defăimător și fals, și să achite 10 mii de lei”, a precizat oficialul moldovean.

Nemerenco a declarat că toți banii îi va dona la patru copii orfani din raionul Rezina.

„Ar fi trebuit să acționez în judecată încă un tip care delibera aceste falsuri la greu, în loc să muncească în slujba poporului. Dar e atît de mărunt și jalnic tipul încît nu merita. S-a făcut singur renumit – îl știe o țară-întreagă drept “два магнитофона и две куртки” sau “2 cuptoare cu microunde, 2 calorifere, un aspirator, 4 saci de dormit și multe-multe conserve”. Dar dacă mai continuă, îl acționez. Niciodată să nu vă lăsați umiliți, dragi oameni. Niciodată să nu lăsați mîinile în jos. Mai ales în fața hoților care plătesc să vă murdărească”, a conchis ministra. De menționat că Nemerenco s-a referit la Boris Gîlcă, fostul șef al Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău, la domiciliul căruia procurorii au găsit mai multe produse. Printre acestea sînt: un aspirator și două calorifere.

Media Azi a scris pe 26 iunie 2023 că articole cu un conținut similar au fost publicate și de alte portaluri de știri precum Unimedia.md, Adevarul.ro, Realitatea.md, Libertv.md sau 24h.md, iar portalul Timpul.md între timp a șters articolul vizat.

Timpul de dimineață, uzual numit simplu Timpul, este un ziar cotidian de limbă română din Republica Moldova.

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a ajuns în atenția presei după ce Curtea Europeană de Conturi a publicat un raport care se referă la proprietarii unor pensiuni din șase țări, inclusiv din România, care ar fi beneficiat de fonduri europene. În realitate, aceștia și-au făcut propriile case de vacanță. În material nu erau dezvăluite, însă, identitățile proprietarilor și prin urmare nu era clar dacă numele rudei ministrei Sănătății figurează sau nu în listă.

Anterior, Nemerenco a spus că pensiunea aparține fiului său, care și-a dezvoltat o afacere în acest sens, grație unui proiect european. Mai mult, Nemerenco anunța că a acționat în judecată mai multe site-uri media din Republica Moldova, după ce ar fi scris subiecte „la comandă”.

5
1
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?