Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

A apărut un nou cartonaș în fotbal

24 mai. 21:30   Societate
2390 0

O nouă regulă apare în fotbal. Va fi introdus cartonașul roz, dar nu pentru a pedepsi o echipă, așa cum este cel roșu, de exemplu. O competiție majoră va testa pentru prima dată acest cartonaș, scrie playtech.ro.

În ultima perioadă s-a vorbit despre introducerea cartonaşului albastru, care va echivala cu o suspendare temporară din meci, de zece minute, fotbalistul avertizat urmînd apoi să revină pe teren. Dar pînă va apărea acesta, a fost introdus cartonașul roz și va fi testat, în premieră, la Copa America 2024.

Arbitrul va arăta cartonaşul roz unui fotbalist care suferă o contuzie sau este suspect de traumatism cranian, permiţîndu-i antrenorului să îl înlocuiască, chiar dacă a operat toate cele cinci schimbări permise de regulament.

„Direcția Competiții și Operațiuni a CONMEBOL a anunțat că, celor cinci modificări pe echipă autorizate prin regulament, li se va adăuga o potențială a șasea, prin cartonaşul roz, pentru a se avea grijă de sănătatea fotbaliștilor.Aceasta este o înlocuire suplimentară în cazul suspectării unei traumatism la nivelul capului”, se arată în comunicatul dat publicităţii.

CONMEBOL a transmis că această regulă se va aplica și la următoarele turnee pe care le va organiza.


De asemenea, International Football Association Board (IFAB) a aprobat această modificare, dar a lăsat la latitudinea organizatorilor de competiții individuale să le pună în aplicare. Cartonașul va putea fi folosit de echipe o singură dată într-un meci, potrivit sport.es.

0
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?