Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

300 000 de lei pentru familia moldoveanului ucis în Israel

4 dec. 2023,, 13:31   Societate
3588 0

Soția moldoveanului, ucis în Israel, va primi 300 000 lei din partea Guvernului. O decizie în acest sens urmează a fi luată la ședința cabinetului de miniștri pe 6 decembrie.

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului, din data de 6 decembrie, se regăsește un proiect de hotărîre cu privire la alocarea unor mijloace financiare, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

Miniștrii vor decide să aloce „din fondul de rezervă a Guvernului mijloace financiare în sumă de 300 mii lei, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în scopul acordării ajutorului material familiei lui Boșcov Petru, victimă a acțiunii militare din Israel și Fîșia Gaza”.

Ministerul Finanțelor va efectua plata mijloacelor financiare, iar Ministerul Muncii și Protecției Sociale va asigura transmiterea banilor către destinatarul ajutorului material, care este soția persoanei decedate.


În dimineața zilei de 11 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a anunțat că un cetățean moldovean, în vîrstă de 35 de ani, și-a pierdut viața în Israel. Potrivit autorităților, moldoveanul lucra în apropierea zonei de conflict.

La ședința Parlamentului din 26 octombrie, deputații socialiști și comuniști au solicitat Guvernului să susțină familia moldoveanului. Potrivit socialistului Vlad Batrîncea, bărbatul a lăsat în urmă trei copii orfani – de trei, șapte și nouă ani. Totodată, Batrîncea a anunțat că deputații socialiști și comuniști își vor dona salariul pentru o zi de lucru familiei moldoveanului.

3
0
1
3
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?