X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1341

14 localități din raionul Ialoveni vor avea apă potabilă

24 oct. 2023,, 21:00   Societate
1952 0

Paisprezece localități din raionul Ialoveni vor avea acces la un apeduct magistral, asigurînd cu apă de calitate peste 25 mii de locuitori. Este vorba de proiectul regional "Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa II) și rețele de canalizare pentru orașul Ialoveni”.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, ieri, în urma discuțiilor cu reprezentanții Consiliului raional Ialoveni, care este aplicantul proiectului regional, și a inspecției din teren, s-a constatat că lucrările executate în cadrul Etapei II a proiectului au fost conservate, deoarece Etapa I nu a fost finalizată.

„Activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect reprezintă o parte a unui plan strategic mai amplu al raionului Ialoveni pentru asigurarea populației cu apă potabilă de calitate. Proiectul întreg prevede în total o lungime a apeductului magistral nou construit de aproximativ 45 de kilometri și care va furniza apă de calitate pentru peste 25.000 de locuitori din 14 localități ale raionului Ialoveni”, indică ADR Centru.

Pînă în prezent, în cadrul proiectului amintit au fost executate lucrări de construcție a 14,8 km de apeduct magistral și conectarea la apeductul cu apă potabilă a unui rezervor din satul Bardar și a două rezervoare și un castel de apă din comuna Ruseștii Noi.

Costul total al proiectului a depășit 15 milioane de lei (750 mii de euro) și a fost acoperit din Fondul Național de Dezvoltare Regională, fiind cofinanțat de Guvernul Slovaciei prin intermediul Programului SlovakAid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?