Transnistria stiri: 1393
Preşedintele stiri: 4035

Valeria Pașa spune că a fost amenințată

28 feb. 08:45   Showbiz
3670 0

Interpreta din Republica Moldova Valeria Pașa, finalista etapei naționale Eurovision 2023, a vorbit în cadrul unui podcast despre scandalul cu TRM și concursul Eurovision în sine.

Potrivit artistei, în urma celor întîmplate, în adresa ei au fost lansate multe acuzații care, după părerea sa, vin din partea echipei interpretei Natalia Barbu.

„Eu am un gust amar în urma acestui concurs, pentru că eu am participat mulți ani și au fost multe momente în care eu am tăcut, pentru că eram mai mică, nu am avut curaj, experiență. Dar, datorită oamenilor, durerea mea este alinată. Am făcut și o petiție, care nu e atît de simplă de îndeplinit. Mă bucur că, pînă în ziua de azi, s-au adunat peste 2.000 de semnături”, a afirmat Valeria Pașa în cadrul „Nota Doi”, Anti Podcast cu Vadim Cușnir, transmite noi.md cu referire la stiri.

Interpreta susține că, atunci cînd a văzut punctajul 22 versus 22, a rămas nedumerită, așteptînd decizia finală, însă imediat s-a anunțat cîștigătorul - Natalia Barbu.

„Două-trei minute, eu nu am înțeles ce se petrece. Nu înțelegeam ce se întîmplă. Cumva s-a anunțat cîștigătorul nici nu foarte triumfător. Nici oamenii din sală nu au înțeles ce s-a întîmplat. Fata din echipa mea care se ocupă cu crearea contentului, împreună cu managerul meu, au început să citească regulamentul, unde nu s-a stipulat că o astfel de decizie trebuie luată într-o astfel de situație. Regulile au fost schimbate în timpul jocului”, explică Valeria.

Cîntăreața menționează că a mai avut parte de o astfel de situație, în anul 2016, cînd a acumulat punctajul maxim din partea juriului.


„A cîștigat interpretul din Ucraina. Atunci s-a dat prioritate votului publicului. Acum eu sînt în aceeași situație, dar nu s-a dat prioritate votului publicului”, spune artista.

Aceasta a început să-și promoveze piesa cu mai bine de o lună pînă la finala Eurovision, etapa națională. Văzînd că are un succes în rîndul juriului, dar nu și al publicului, s-a gîndit mai în serios la piesa sa.

„Am zis că dacă particip în acest an cu o piesă bună, trebuie să mă gîndesc la promovarea mea, la crearea contentului, ceea ce nu am mai făcut niciodată. Am început să fac promovare intensivă pe Internet, cu o lună înainte de finală. Și tata m-a ajutat la promovarea piesei, a mers prin diferite școli, colegii și a lăsat acolo afișe cu mine. Plus, am mers și eu la diferite concerte, unde am interacționat cu oamenii care mă susțin. Nu e vorba doar de partea online”, explică Valeria.

Recent, interpreta a fost blamată pentru faptul că s-a promovat. „Mi-au spus că aceste voturi au fost și datorită faptului că eu m-am promovat atît de intens și un artist care își cunoaște valoarea și identitatea nu ar trebui să se promoveze în felul acesta. Mai mult, aceste acuzații au venit din partea unei persoane din echipa Nataliei Barbu. Mi s-au transmis mesaje vocale, unde m-au acuzat că eu împreună cu echipa fac conturi false, scriem comentarii, denigrăm imaginea ei și a echipei. Am rămas mască. Eu cred că un om inteligent, cu anumite valori în viață, nu o să facă astfel de chestii”, mărturisește cîntăreața.

Aceste acuzații într-un fel sau altul au făcut-o să rîdă, spune ea, însă, în același timp, a rămas surprinsă de felul în care gîndesc unele persoane.

„Cînd eram mai mică, aveam vreo 16 ani, m-au întrebat într-un interviu cu cine aș vrea să fac o colaborare în viitor și eu le-am spus: „Cu Pasha Parfeni, cu Cătălin Josan și Natalia Barbu”. Și acum uite că am fost într-un concurs cu Natalia Barbu. Atunci cînd am văzut lista concurenților, am zis că va fi o luptă crîncenă, dar oricum am crezut foarte mult în piesa mea, care a fost scrisă special pentru Eurovision”, spune Valeria Pașa.

Potrivit artistei, comitetul care a fost creat la moment, cînd s-a întîmplat totul, nu este împuternicit cu această decizie de a alege cîștigătorul. „Fix înainte de a începe dezbaterile, am aruncat o privire și am văzut că juriul s-a adunat sus să asculte instrumentalul meu, ca să vadă dacă totul e corect. Aici eu iarăși nu am înțeles”, spune Valeria.

Interpreta susține că ar fi corect dacă din start s-ar anunța că, în caz de ceva, se dă prioritate publicului sau, din contră, juriului.

6
1
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?