X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ultima zi a Festivalului „Mărțișor” a culminat, la Comrat, cu un concert grandios

13 mar. 2023,, 06:41   Showbiz
3064 0

Festivalul de muzică „Mărțișor” s-a încheiat la Comrat cu un concert grandios susținut de mai multe formații din orașul Edineț. În ediția curentă a festivalului au avut loc zeci de spectacole, iar jumătate dintre ele au avut loc în mai multe raioane din țară.

Ultima zi a festivalului a culminat, la Comrat, cu un spectacol inedit în care au evoluat patru formații din nordul țării. De asemenea a fost vernisată și o expoziție cu produse tradiționale, anunță Noi.md cu referire la moldova1.md

„Am venit în casa voastră cu pîine și sare, dar și cu voie bună. Vă dorim fericire, pace, bunătate, bucurie și prosperitate”, a menționat Angela Bazatin, șefa Secției cultură, Edineț.

„Am venit cu o expoziție cu haine naționale, sînt și haine naționale și sînt și stilizate”.

„Noi venim de la nord, de la Edineț. Am venit cu o mare plăcere pentru a demonstra dulciurile nordului. Prăjituri tradiționale, babă neagră, baba albă”, spun participanții la eveniment.


Spectatorii au rămas impresionați de recitalurile de muzică și dans, iar sala a fost arhiplină.

„Sînt foarte mulți oameni. Văd că sala este plină, nu sînt locuri goale, asta e foarte bine. Aștept să văd talentele din Edineț”. „Am venit la festival împreună cu bunica. Îmi plac foarte mult cîntecele și dansurile”, spun spectatorii.

Cea de-a 57-a ediție a Festivalului Internațional „Mărțișor” s-a desfășurat în perioada 1-10 martie. În cadrul ediției curente, au fost invitați artiști din țară și de peste hotare, care au prezentat 42 de spectacole. 25 dintre ele au avut loc în raioanele țării.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?